רגליים מעוגלות פנימה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/12/2002 | 23:56 | מאת: חגית

ביתי בת 4 חודשים נולדה עם כפות רגליים הפונות כלפי פנים. בגיל 5 שבועות בצענו אולטרה-סאונד באגן הירכיים שהיה תקין. הומלץ לנו לבצע פיזיותרפיה לכפות הרגליים והשוק. לאחר כחודשיים עם תועלת מועטה, המליץ האורטופד לגבס למשך כשלושה שבועות, והגדיר אבחנה זו כ- ITT+FFA. בהתיעצות עם אורטופד נוסף נאמר לנו שאין צורך כלל בטיפול ולאחר מספר חודשי ה ליכה הרגל תתישר מעצמה. נשמח לקבל דעתך המקצועית. בתודה מראש, חגית.

01/01/2003 | 09:09 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

המבחן המקובל לקביעת הצורך בטיפול על ידי גבס (או חלופה שלו כמו סדים מיוחדים ) הוא קשיחות כף הרגל. האורתופד הבודק את כף הרגל מעקם אותה בכוון הפוך לעווג הקיים (עווג=דפורמציה ) אם הוא מצליח לקבל תיקון מעבר לנורמלי משמע כף הרגל גמישה ואפשר לחכותף, אם אין תיקון מלא יש לטפלבאמצעים כנ"ל. צריך גם לזכור שהרבה יותר קללטפל בילד בחדשם הראשונים לחייו והטיול הוא הרבה יותר קצר ולכן שווה לפעמים לטעות לכוון טיפול יתר מאשר להצטער אחר כך בגיל שנתיים שלש.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים