עצם שוק עבה יותר ברגל אחת מהשנייה בתינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/08/2019 | 20:29 | מאת: טל

דר שלום, תודה על הפורום. היום רופא ילדים אבחן שוק עבה יותר ברגל אחת מהשנייה אצל הבן שלי בן 6 חודשים. שוק אחד היה 19 סמ והשני בין 18-18.5 סמ האם יכול להיות קשור לתסמונות מסויימות ויש צורך ללכת לייעוץ גנטי? האם שוני זה סביר בגיל הזה?? הילד מתפתח כרגיל ואולטרסאונד פרקי יריכיים היה תקין.. התינוק היה במצג עכוז ורוחבי מרבית ההריון. תודה טל

לא נשמע כמו הבדל משמעותי, בכל מקרה בגילו זה למעקב בלבד. הייתי ניגש בכל מקרה ללא דחיפות לאורתופד ילדים ליעוץ

מנהל פורום אורתופדיית ילדים