פניה לא.ס מ. ירך - פשוק מוגבל מימין..........

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/06/2019 | 12:35 | מאת: עינבר

שלום, קודם כל תודה לך על השירות המבורך באתר. ביתי כיום בת 3 חודשים. (בול בתאריך - 27.06 נולדה במרץ). לידה שנייה רגילה. לא ידוע על בעיות אורתופדיות במשפחה בילדות. בגיל 6 שבועות נאמר כך: ראש מרכזי, תנועת צוואר טובה. גב ללא סטיה. פשוק מעט מוגבל סימטרי שלילי. גליאצלי שלילי. כפות רגליים ישרות. תנועות מפרקים טובות. US מ. ירך איחור פיזיולוגי בהתגרמות 2A+ לפי גרף. בדיקה חוזרת לאחר 6 שבועות נאמר כך: פשוק מוגבל מימין, יציבות שמורה אורך נראה שווה. אגן מעט אלכסוני, 1 US משמ. 1-2B עם שולי מכתש מעוגלים מימין. אבחנה: observation-patient under observation Adduction hip cong right כל זה נאמר לנו מאורתופד במכבי. הלכנו לפרופסור כץ באופן פרטי. הוא רשם: בת 7 שבועות. גב תקין פירקי ירך יציבים גפים תקינות טונר (? כתב לא מובן) פרקי ירך תקין. הרופא הפרטי אמר כך. הרופא ממכבי אחרת. קודם כל - למי להקשיב? השלישי קובע. אני רוצה להחמיר ולעשות טיפול כי אני באמת רואה כשאני מפשקת לה - רגל ימין יותר מוגבלת לעומת שמאל. יש לי מנשא שמתאים לגיל חצי שנה. מומלץ להשתמש בו? מה פרק הזמן כל יום בו מומלץ שתהייה במנשא? בפישוק? על מנת להתגבר על המגבלה ולהעלים אותה? אם אשתמש במנשא כל יום (כמה זמן?) זה ייעלם? יעבור? היא תהייה בריאה? הרופא ממכבי רשם בהערות: שמירת פשוק בקרת 5w תודה...

זה נשמע שמשהו לא תקין אם אכן יש הגבלה בפישוק אך איני יכול לענות מבלי לבדוק את התינוק וה US, ממליץ לך לגשת לעוד חוות דעת אצל אורתופד ילדים במהלך החודש הקרוב

מנהל פורום אורתופדיית ילדים