אולטרסאונד פרקי יריכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/05/2019 | 03:13 | מאת: דנה

ביצעתי לבני אולטרסאונד פרקי יריכיים בגיל 7 שבועות שנאמר לי שתקין. מאז היוולדו ראיתי העדפת צד מובהקת לימין( טורטיקוליס ) שגרמה להשטחת הראש. האורתופד שביצע את הבדיקה של פרקי היריכיים ביקש לחזור בגיל חצי שנה לביקורת. בגיל 4 חודשים כאשר כל ניסיונותי לגרות לשמאל עלו בתוהו ( התפתחות ראיה מאוחרת מסתבר) פניתי לפיזיותרפיסטית שהסתכלה על גופו ואמרה לי שיש חוסר סימטריה ושכנראה פספסו משהו בבדיקת פרקי היריכיים ולעשות אותה שוב. 1.האם יש אפשרות שהמצב בפרקי היריכיים היה תקין בגיל 7 שבועות והשתנה בגלל הטורטיקוליס הקשה? קשה לי להאמין שהיתה טעות בפענוח האולטרסאונד. 2.בהנחה שיש בעיה בפרקי היריכיים עד איזה גיל ניתן לפתור בעיה זאת ללא ניתוח?

1. אם היה תקין, סביר להניח שזה תקין. לטורטיקוליס אין השפעה על פרקי הירכיים אם כי שתי הבעיות הולכות יחד בשכיחות גבוהה יותר. 2. תלוי בחומרת הבעיה, מאוד משתנה. בקיצור לגשת בהקדם לאורתופד ילדים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים