הליכה על קצות האצבעות ועמידה נכונה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/12/2018 | 09:08 | מאת: מיכל

שלום, הבן שלי (אחד מתאומים) בן שנה וחמישה חודשים. התחיל ללכת לאחרונה, אבל רק על קצות האצבעות. התחלנו פיזיותרפיה לפני 3 שבועות ובאמת ישנו שיפור קל, כי הוא התחיל לעמוד על כל כף הרגל. אך כאשר הוא מתחיל ללכת, מיד עולה על קצות האצבעות. הוא עדיין לא מצליח להיעמד לבד מבלי להיאחז במשהו. היינו אצל נוירולוג, שאמר שזה קצת מוקדם לקבוע דברים ושנחזור עוד חצי שנה. אני רוצה להבין האם העובדה שהוא פתאום עומד על כל כף הרגל, מראה שיש לו את כל טווח התנועה? והאם יש הבדל בין הליכה לעמידה ובעצם אין זה מעיד שזה אולי יסתדר לבד? תודה רבה, אמא מודאגת

זוהי תופעה נורמלית לגילו, עצם העובדה שהוא מסוגל לעמוד רגיל אומרת שהכל בסדר סביר להניח, רק סבלנות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים