אולטרסאונד פרקי ירכיים לתינוקת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/12/2018 | 23:14 | מאת: הילה

לדר מנחם זינגר שלום, בתי בת הארבעה חודשים אובחנה עם דיספלסיה של מפרק הירך. לאחר אולטרסאונד להלן התוצאות: מימין- IIb משמאל- Ib קיבלנו טיפול מכשיר פיסוק ג'ורדן 23 שעות ביממה לחודש וחצי עד לביקורת הבאה. אשמח לדעת מהי דרגת החומרה על פי התוצאות והאם מכשיר זה עשוי באמת לעזור? בנוסף, הילדה בדיוק התחילה להתהפך והחגורה מקבעת אותה... אני חוששת שיהיה לה עיכוב בהתפתחות בגלל זה. האם ניתן לפצות על העיכוב לאחר מכן?

מדובר בדרגה קלה של דיספלזיה. בגילה בד"כ מקובל לשים רצועות אך ניתן בהחלט לטפל גם בג'ורדן. לדעתי את יכולה לתת לה חופש בשעות ערות שעתיים פעמיים ביום, בכל מקרה היא תפצה על זה מהר אחר כך.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים