תשובה מ us ירך עקב גוש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/11/2018 | 14:50 | מאת: חגית

שלום רב, בתי בת ה12 עברה אתמול us בירך עקב גוש שהרגישה. התשובה היא: בקדמת הירך השמאלית המקורבת ומתאים במיקומו לממצא המישושי מודגם ממצא בגודל 9X3X8 ממ. הממצא סולידי, היפואקוגני בעל גבולות סדירים עם הסתיידות קטנה בתוכו. הממצא ממוקם בעומק השומן התת עורי וגובל בפסיה של שרירי הקוואדריספס. סביב הממצא יש אי סדירות לא ספציפית עם ווסקולריות מעט מוגברת. הממצא אינו אופייני לליפומה, ציסטה או פיברומה, משמעותו אינה ברורה. מהי משמעות התשובה? האם הגוש סרטני? מהי דחיפות הטיפול? תודה רבה!!!

ככל הנראה כדאי להשלים בירור על ידי בדיקת MRI ולפי זה להחליט על הצורך בהוצאה או מעקב, דחוף יחסית

מנהל פורום אורתופדיית ילדים