רגליים פונות פנימה אצל תינוק בן ארבעה וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/07/2018 | 20:22 | מאת: אור

היי כשהייתי בגיל חודשיים אצל רופא מהקופה הוא אמר לי שהרגליים של בני פונות פנימה ויש צורך בנעלי unfo אולטרסאונד פרקי ירכיים היה תקין... רופאת המשפחה שלי המליצה לי ללכת לחוות דעת נוספת אצלך או אצל דר דניאל וייגל ( היה אצלו תור מוקדם יותר אז הלכתי :-) ) דר וייגל אמר לי שזה יסתדר מעצמו הרגל גמישה ולעשות פיזיותרפיה ... חזרתי אחרי חודש והוא אמר שהוא רואה שיפור ולהמשיך עם הפיזיותרפיה ... בשבועיים האחרונים בני התחיל לדחוף את עצמו על המשטח ונראה שהמצב של הכפות רגליים מחמיר כי הוא דוחף את כף הרגל בזווית פנימה ... המחשבה שלי עכשיו היא ללכת עם האינטואיציה וכן לשים לו לכמה שבועות את סנדלי ה-unfo לפני שאני שולחת אותו למסגרת ולפני שהוא ממש יתחיל לזחול .... השאלה היא האם זה יכול להזיק? או שמקסימום זה פשוט לא ישפר את המצב ? הבנתי שיש בנושא הזה גישות שונות של התערבות ואי התערבות וגם בפורום הזה בחיפוש אחורה ראיתי הרבה הורים שנאמר להם שהמצב יעבור מעצמו והילד כבר בן חמש שש וזה עוד לא השתפר ומכאן הדאגה שלי... תודה!

איני יכול לענות מבלי לראות את התינוק, צריך לראות היכן מקור העיוות והאם הוא נורמלי לגיל ודרגתו, במידת הצורך ניתן לטפל עד גיל 6-7 חודשים בלי בעיה. בלי קשר ברוב המקרים זה מסתדר מעצמו במהלך השנים הראשונות לחיים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים