קיצור גיד אכילס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/11/2002 | 02:48 | מאת: חוה

ילדתי בת 4.5 (אימצנו אותה לפני חודשיים). הילדה הולכת על אצבעות רגלה השמאלית. לפני מספר ימים הלכנו לאורטופד ולאחר בדיקתו קבע שיש קיצור ניכר של גיד אכילס. הוא המליץ לנו ללכת לפיסיותרפיה ולעשות איתה תרגילי פיסיותרפיה בבית ולאחר 3 חודשים להגיע אליו לביקורת. במידה ולא יחול שינוי, תישקל האפשרות לניתוח. הוא גם שאל אותי אם שמתי לב כשהיא רצה, האם ידה השמאלית נוטה לכיוון הגוף או שהיא משוחררת כמו הימנית (דבר שלא שמתי לב ורק אחרי שהעיר את תשומת ליבי ראיתי שאכן מידי פעם היד נוטה לכוון הגוף). לדבריו אם היד נוטה לכוון הגוף, אזי, הבעיה היא גם בחלק השמאלי של הגוף. היות והילדה בכתה וכל תשומת ליבי היתה נתונה אליה רציתי לשאול: 1. מהי המשמעות שהבעיה היא בחלק השמאלי של הגוף? מה זה אומר ומהן ההשלכות? 2. האם בעיה כזו ניתנת לפיתרון ע"י פיסיותרפיה כדי לחסוך מהקטנה ניתוח? 3. האם ניתוח כזה הינו מסובך וכיצד מאריכים גיד בניתוח? אודה לתשובתך חוה

30/11/2002 | 09:56 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ראשית יש להגיע לאבחון לא של הבעיה .דומני שהאורתופד שלכם איבחן כבר שהילדה סובלת מהמיפרזיס כלומר שיתוק חלקי של כל מחצית הגוף השמאלית. אםזה נכון - ולא קשה לבדוק זאת בבדיקה נוירולוגית שגרתית הדבר מעיד על פגיעה מוחית במחצית הימנית של המוח. אשר לגיד אכילס ההחלטה על הטיפול היא פועל יוצא של חומרת המחלה ושל הגיל. אחד הקוים המנחים בטיפול בסוג זה של בעיות שכדאי לגמור ולתקן מה שצריך עד גיל 4 . אין זה אומר של יהיה צורך בהמשך בטיפולים ואולי אף ניתוחים. שיקול נוסף הוא חומרת הבעיה. במידה שמדובר בקיצור קל של גיד אכילס ניתן לטפל באופן שמרני וזה כולל תרגילי מתיחה וסד לילה .השימוש בסד לילה הוא חשוב מאד שכן במשך הלילה באופן טבעי הגיד נמצא בקיצור וכל מה שתאריכו בבוקר יתקצר בלילה. שלב יותר אגרסיבי הוא טיפול בסדרה של גבסים. דעתי האישית היא שבגיל המדובר כאשר הקיצור הוא ניכר הדרך השמרנית היא דווקא הניתוחית

01/12/2002 | 01:41 | מאת: חוה

אמרת שהמיפרזיס הוא שיתוק חלקי של כל מחצית הגוף השמאלית... במה השיתוק הזה מתבטא?? הילדה מתפקדת נהדר בכל דבר שהיא עושה . האם זה דבר שיכול לתת את ביטויו בעתיד?? ממה נובע המיפרזיס?? דבר נוסף כתבת, שהדבר מעיד על פגיעה מוחית במחצית הימנית של המוח.. במה פגיעה כזו מתבטאת בחיי השיגרה של הילד??

30/11/2002 | 11:24 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

דרך נוספת לשפר את המצב היא על ידי שימוש בזריקות "בוטוקס" כמובן בהנחה שמדובר בעוית של השריר ולא בקיצור מולד

מנהל פורום אורתופדיית ילדים