כאבים בלילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/11/2002 | 22:34 | מאת: אריה

ילד בן 4 מאד פעיל במשך היום, מדי כמה לילות מתעורר בבכי ומתלונן על כאבים בשוק ימין,לאחר עיסוי האזור חולף הכאב והוא חוזר לישון. במשך היום לא מתלונן על כאבים.הרופא טוען שהכאבים הם מהפעילות של הילד במשך היום. דוקטור מה אתה חושב ומה כדאי לעשות?

25/11/2002 | 23:43 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יש הקוראים לתופעה כאבי גדילה ויש המסבירי זאת בעויתות שרירים אצל ילד פעיל ותזזיתי. עם זאת רצוי להגיע לאבחנה הזאת של "כאב גדילה " ו/או עייפות שרירים רק לאחר ששוללים את האפשרות שמדובר במחלת שרירים ראשונית. העובדה שהכאב אינו מופיע מידי לילה יש בה בכדי להרגיע.

04/12/2002 | 09:42 | מאת: אריה

דוקטור , תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים