האם להוציא או לא מסמרים מזרוע של בן 8

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/10/2016 | 20:07 | מאת: ניר

שלום, בני שבר את שתי עצמות האמה רדיוס ואולנה. עקב תזוזת עצמות הוכנסו לו בניתוח מסמרים בשתיהן ל 6 שבועות. אחד המסמרים ארוך ומגיע עד העור במרפק. הוסבר לנו שניתן לקצר ע"י חיתוך חלק.. או להוציא ואנו מתלבטים. האם מדובר בניתוח בעייתי? בהרדמה? ואם משאירים, האם זה יפגע בתהליך הגדילה של העצמות? תודה, ניר

ברור לך שאיני יכול לענות בביטחון מבלי לראות את המקרה (תלוי איזה שבר ואיזה מסמרים וכולי.) באופן כללי לפי תיאורך עדיף להוציא את המסמרים אך השאלה מה מצב איחוי השבר והאם ניתן להמתין אם זה מעט, בד"כ זה לא בעייתי, הרדמה תלוי בסוג המסמר (בולט מן העור או לא), בד"כ זה לא פוגע בהליך הגדילה, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים