שיפור במצב מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/07/2015 | 17:37 | מאת: אני

שלום דוקטור, ביצי אובחנה עם דיספלזיה התפתחותית במפרק שמאל, היא בת 5 חודשים, כבר שבועיים עם החגורות פבליק והיום נאמר לנו על סמך בדיקת רופא וצילום רנטגן שהמפרק המצא במקום הנכון ויציב, ולבוא לביקורת בעוד חודש כשתהיה בת חצי שנה. רציתי לשאול למה הכוונה במפרק יציב? האם זה קורה הרבה שתוך שבועיים כאילו הכל בסדר? (נשמע לי ממש מהר ובטח בגיל שלה) ועכשיו אם מחכים חודש והכל עדיין בסדר בעוד חודש אז מורידים את החגורות וזהו? או ששמים גורדן? כי הבנתי שכבר לא משתמשים בחגורות מגיל חצי שנה. ועוד שאלה חשובה: אנחנו יכולים להוריד את החגורות לזמן המקלחת, אנחנו רוחצים אותה בטאמי טאב שזה כמו דלי רחצה שהחלק העליון שלו רחב מהתחתון ותינוק יושב בפנים וצף קצת כמו בישיבה מזרחית כאשר כפות הרגליים נוגעות זו בזו והברכיים פתוחות(אפשר לראות הרבה תמונות בגוגל), האם זה בסדר לקלח אותה בזה במהלך הטיפול בחגורות?

היציבות נבדקת גופנית ולא ע"י צילום, איני יכול לענות לגבי הטיפול היות ואיני יודע את חומרת הבעיה, כך גם לגבי המשך הטיפול (זה תלוי גם בגודל התינוקת ולא רק בגיל), לא נראה לי רעיון טוב לרחוץ אותה בדלי עם בעיה בפרקי הירכיים (עדיף אמבטיית תינוקות רגילה).

מנהל פורום אורתופדיית ילדים