טיפול כימותרפי

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

04/05/2005 | 17:21 | מאת: חימוביץ

שלום! אשה בת 55 שאובחנה כחולה סרטן כרונית . התגלתה התפרצות של המחלה בפעם השניה תוך 4 וחצי שנים . האם הטיפול הכימותרפי עצמו עלול לגרום לנזק או להמית ? תודה רבה, ד.חימוביץ

04/05/2005 | 21:08 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום רב, לא כל כך מבין את המינוח חולה סרטן כרוני. מכל מקום, לשאלה האם טיפולים כימותרפיים גורמים לנזקים למערכות בגוף, התשובה היא כן. עם זאת כדאי לזכור כי לא כל התרופות ו/או הפרוטוקולים הכימותרפיים גורמים לנזקים באותה מידה. לשאלה, האם תרופות ופרוטוקולים כימותרפיים מסוימים עלולים לגרום וגם גרמו בפועל, בצורה ישירה או עקיפה, למקרי מוות אצל מטופלים התשובה היא גם כן- כן.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן