בדיקת PET
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום לך ד"ר ברנר . מה שלומך? יש לי שאלה : אם בדיקת PET היא מוגדרת ככל גופי , האם הם מסתכלים גם על הראש ? על אפשרות ההצטברות של סוכר רדיואקטיב גם בראש ? תודה רבה על התשובה . בברכה. איזבלה .
לאיזבלה כן, בדיקת ה PET מאבחנת לעיתים קרובות את ההימצאות של גרורות במח. צריך כמובן להבין ש PET, כמו כל בדיקה אחרת, יכולה להיות בלתי מדויקת ולכן צריך תמיד לצרף את תוצאות הבדיקה לסימפטומים של החולה. ד"ר יוסף ברנר
שלום לך ד"ר . 1. בהמשך לנושא זה , האם סרטן במעי הגס שהוצא בניתוח, יכול לגרום לגרורות במוח ? 2. עד כמה בדיקת PET היא אמינה מבחינת גילוי הימצאות הגרורות , ויכולה להבחן את הצטברות החומר המוזרק אם לא מדובר בגוש , אלה בתאים שעדיין לא התפתחו לגוש . האם נא מבחינה את הצרה השאת ברמת תא בודד? תודה רבה מראש על התשובות . בברכה. איזבלה .