הערה בקשר להמלצות על מטפלים

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

26/10/2004 | 00:19 | מאת: טל

נראה לי חשוב להעיר זאת גם באופן כללי, לא רק בהקשר למקרה של סרטן השחלה: נראה לי מוגזם לצפות מאנשים שיסעו לקצה השני של העולם כדי לקבל מידע חיוני על מטפלים אלטרנטיביים, רק כדי שתשמור ההגינות הקולגיאלית שלך. אם אתה מכיר מטפלים טובים בישראל, מדוע לא לספר עליהם? אם אנשים לא מקבלים כתובת למי ללכת, הם מגיעים בסוף שוב לאותם טיפולים רעילים, ויש לי הרגשה שזו לא כוונתך. לא לכל אחד יש כסף לנסוע לקצה העולם. רוב האנשים לא יכולים להתחיל לשנות את התזונה שלהם ולעשות חוקנים וכו ללא מסגרת והנחייה. במקרה ידוע לי שגונזלס לוקח מחירים בשמיים. במקרה ידוע לי שטיפולים אלטרנטיביים בחו"ל הם לעיתים קרובות פרוייקט לעשירים בלבד, כולל הנסיעה והשהייה. אם יש אנשים טובים בתחום בישראל, בבקשה תן את המידע לאלה שזקוקים לטיפול, מדובר בפיקוח נפש. זה מתסכל אותי לראות מהצד איך אתה גם אומר מצד אחד שיש לך ידע וגם אומר למישהו "החלמה מהירה" ומשאיר אותו בין הכסאות.

26/10/2004 | 08:30 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום טל, >>"נראה לי מוגזם לצפות מאנשים שיסעו לקצה השני של העולם כדי לקבל מידע חיוני על מטפלים אלטרנטיביים, רק כדי שתשמור ההגינות הקולגיאלית שלך". -- אין צורך לנסוע לקצה השני של העולם כדי לקבל מידע על מטפלים, וברוב המקרים גם לא כדי להיות מטופל. הקצנתי את דברי במכוון כי השואל ביקש מטפל בצפון דווקא עם עדיפות לקריות. עשיתי זאת כדי להעביר את הנקודה כי הארץ הזו די קטנה מבחינה גיאוגרפית. המדיניות בפורום זה היא לא להשתמש בפרסום. מי שבכל זאת מעונין לקבל מידע נוסף בנושא מוזמן לפנות אלי למייל האישי. אני חושב שזו מדיניות נכונה. >>" זה מתסכל אותי לראות מהצד איך אתה גם אומר מצד אחד שיש לך ידע וגם אומר למישהו "החלמה מהירה" ומשאיר אותו בין הכסאות". -- אני לא חושב שאמרתי שיש לי ידע. זה אתה אמרת. אני מסרתי מידע. "ההחלמה המהירה או המלאה" תמיד נאמרים מן הלב ורק מתוך כוונה טובה. הדוגמא לגבי ד"ר גונזלס נועדה רק כדי להעביר את המסר כי טיפולים הוליסטיים גם הם תובעניים לעיתים ולא בחזקת כדור פלא אחד בלבד.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן