זרעוני פשתן- מסרטנות???
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
גובי שלום.אתמול קראתי באתר שלך ששקיות זרעי פשתן מוכנות מסרטנות. האם לזרוק אותן או ניתן להשתמש בהן בתדירות נמוכה יותר. מאד עוזרים לי הזרעים. ממש מחולל פלאים בעיכול. מדהים. ושנית- האם לחם מקמח מלא קל- דיאטתי- אפקטיבי מבחינת ויטמינים ובריאות בדיוק כמו לחם מקמח מלא רגיל??? תודה מראש רונית
זרעי פשתן צריך לאכול מיד אחרי שטוחנים אותם, ולכן עדיף לטחון לבד, וזה אכן עושה פלאים בעיכול. אם טוחנים ומשאירים לעמוד- זה מתחמצן. נראה שלזה גובי התכוון, שזה עומד המון זמן ואפילו לא במקרר. בכלל כל מה שקשור לפשתן צריך להיות במקרר- גם שמן פשתן. הוא מאוד עדין, ויכול להפוך יחסית בקלות ממועיל למזיק אם לא מאחסנים כמו שצריך. הערה לגבי לחמים: אמנם לא שאלת אותי, אבל בכל זאת, לדעתי עדיף את המלא האמיתי מאשר הקל. בדרך כלל בקל שמים תוספים תחליפיים לא ברורים, גם כימיים (תראי ברשימת המרכיבים). המלא גם יותר ממלא את הקיבה, בדרך כלל יש בו גם יותר גרעינים שלמים מאשר בקל. אוכל צריך להיות אוכל אמיתי...השאלה היא גם אם זה מלא אמיתי או עוד איזו פיקציה שקוראת לעצמה לחם מלא. את המלאים האמיתיים ראיתי בחנויות למזון אורגני. ועוד משהו על לחם: בחור אחד שהתחיל לעבוד במאפייה התחלחל ממה שראה- הוא סיפר לי שמכניסים ללחמים 15 כימיקלים שונים (כדי לקבל כל מיני אפקטים של הלחם). ברר...היצמדו לאורגני כמה שאפשר....
הי רוני, זרעוני פשתן שלמים ניתן להחזיק במזווה, אולם מרגע שטוחנים אותם וחומצת השומן (LNA) משתחררת, חייבים לאכסן אותם בכלי אטום במקרר או בפריזר (מקום קר וחשוך). זרעונים טחונים הנמכרים בחנויות טבע הם אכן מחומצנים ולכן מסרטנים. גם כשטוחנים לבד בבית זרעונים טריים רצוי לצרוך אותם מקסימום 2-3 ימים מיום הטחינה ועדיף אפילו באותו יום. טחינה של זרעוני פשתן אורכת מספר שניות בלבד. לגבי לחם, אני ממליץ על לחם שיפון מלא או לחם מחיטה מלאה מונבטת משום שהם פחות גלקימיים וגם יותר בריאים.