ניתוח וטיפול בחול של סרטן המעי הגס / החלחולת

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

29/03/2005 | 16:03 | מאת: יוסי

אמי התגלתה כחולה בסרטן המעי הגס והיא עומדת לפני התחלת טיפול קרינתי וכימוטרפי ובהמשך ניתוח וביצוע Colostomy. ראיתי בדוחותך ובפרסומים שמצאתי ברשת כי אחוזי הריפוי וההחלמה ( ה 5 year survival rate) גבוהים יותר במדינות כמו אוסטרליה ונורווגיה, ונראה שמדובר בהפרשים משמעותיים מהממוצע בישראל ובאירופה. האם התוצאות המשופרות הן תוצאה של סוג טיפול שונה ? של רמת טיפול שונה ? או בכלל של סוג האוכלוסיה / המחלה ושאר תנאים סביבתיים ? האם יש טעם להתאמץ ולנסות לבצע טיפולים בחו"ל ? והאם יש סיכוי שחברות הביטוח יאשרו טיפול כזה ? תודה.

29/03/2005 | 16:39 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום יוסי, אני מניח שאתה מדבר על קליניקות לטיפולים אלטרנטיביים/אינטגרטיביים. לגבי השאלה אם יש חברות ביטוח שמאשרות טיפול מסוג זה, אני מניח שזה תלוי בחברת הביטוח ובסוג הביטוח. יש אנשים שיש להם ביטוח בריאות פרטי הכולל טיפולים אלטרנטיביים. לגבי קליניקות איכותיות, אני מכיר מספר קליניקות אלטרנטיביות איכותיות בחו"ל. צור איתי קשר במייל האישי ואיידע אותך לגביהן. בגדול, אם האמצעים הכלכליים מאפשרים, יש לדעתי בהחלט מספר קליניקות שיגדילו משמעותית את סיכויי השרידות וההחלמה של אימך.

29/03/2005 | 18:45 | מאת: רויטל

שלום יוסי, אימי נמצאת בדיוק באותו מצב של אימך. גם היא בשלב ההקרנות והכימותרפיה. האם אתה יודע מהו הטיפול הכימותרפי שהיא מקבלת ? אימי מקבלת רק 5FU והבנתי שבמרכזים אחרים נותנים שילוב של חומר נוסף. תודה, רויטל

29/03/2005 | 21:24 | מאת: איריס

יוסי, אני מבינה שאתה מדבר על סיכוי החלמה מטיפולים קונבנציונלים, לכן נראה לי שהשאלה שלך מתאימה יותר לפורום של טיפולים קונבנציונלים. בכל מקרה, לגבי המושג של השרדות לחמש שנים- זכור שהמושג הזה מאוד הפכפך. הרי סרטן יכול להתפשט גם אחרי חמש שנים וחצי וגם שש שנים וזה דבר שקורה להרבה חולים, אז מה- אם הסרטן חוזר או מתפשט אחרי 6 שנים אז זה נחשב ריפוי? כן- אם אתה שואל את הרפואה הקונבנציונלית. כל דבר שקרה אחרי חמש שנים, אפילו אם החולה מת אחרי חמש שנים ויום- הוא נחשב ל"ריפוי" בהגדרה היבשה של הישרדות 5 שנים. לכן- אני מציעה לך, אם כבר אתה מבקר בפורום הזה, לברר על סיכויי ריפוי בקליניקות אלטרנטיביות כמו שגובי הציע שתפנה אליו כדי לקבל פרטים.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן