חומצה פולית - האים מועיל?

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

01/02/2007 | 00:08 | מאת: רון

אני מבין שלחלק מהטיפולים הכימוטרפיים מוסיפים חומצה פולינית האים זו ניגזרת סינטטית של חומצה פולית? (אשר נוצרה כדי לקבל הגנת פטנט) האים יש ערך אפשרי לחולה סרטן לקחת חומצה פולית?

חומצה פולינית ניתנת ביחד עם סוגי כימותרפיה מסוימים הגורמים לחוסר בחומצה פולית כדי למנוע את תופעות הלוואי שלהן ועם סוגי כימותרפיה אחרים כדי לגרום למודולציה והגברת הפעולה האנטיסרטנית שלהן. חומצה פולית כשלעצמה יכולה למנוע סוגי סרטן מסוימים, אך אין לה פעילות אנטי סרטנית. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן