אלטרנטיביים

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

18/10/2004 | 17:38 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

כמו שכתבתי בפורום של ד"ר אריאלי: אני מאד לא אוהב את המונח "אלטרנטיביים". המונח המקובל עלי הוא "משלימים" כי הם משלימים את החסר ברפואה הקונבנציונלית.

18/10/2004 | 18:07 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום דני, האמת היא, כי גם בעיני השם אלטרנטיבי הוא לא מי יודע מה, משום שהקונוטציות שהוא עלול להעביר הן, כי הוא הרע במיעוטו או: SECOND BEST, והרי העובדות הן לחלוטין לא כאלה, מכל מקום לא ב"ספר שלי". אני מעדיף את המינוח רפואה הוליסטית או טבעית. זוהי רפואה שקיימת מזה עשרות אלפי שנים, והקדימה בשנים רבות את הרפואה המודרנית הצעירה. עם זה, "אלטרנטיבית" הוא השם שרובנו מכירים ומשתמשים בו. דני, אשמח מאד אם תוכל לשתף אותנו בניסיונך האישי (במידה ויש כזה) ברפואה ההוליסטית/טבעית/אלטרנטיבית/משלימה או כל שם אחר שתחפוץ לתת לה, שהרי לשם כך נועד הפורום.

21/10/2004 | 21:01 | מאת: שני פרופסורסקי

גם אני, כמו שלמה גוברמן, לא אוהבת את המונח "אלטרנטיביים", כי זו לדעתי צריכה להיות הבחירה הראשונה. אני מעדיפה "טבעית", כי זה מה שזה, ולא בהשווה למשהו אחר. אם אני משתמשת במונח "רפואה משלימה", זה א. מתוך השלמה עם העובדה שכך הממסד הרפואי ובעיקר קופות החולים קוראות לזה, ולכן זה המונח שבו אני משתמשת כשאני מציעה למטופלים שלי לברר אילו אפשרויות יש להם לקבלת החזרים וכדומה, וב. (היותר חשוב), משלימה מהשורש של שלם (הוליסטי) ושל שלום - זוהי רפואה שנועדה קודם כל להביא שלום בין האדם לבין עצמו. כן, היא משלימה את ה-90% שחסר כיום ברפואה הקונבנציונלית... בברכת בריאות ומזל טוב על פתיחת הפורום שני פרופסורסקי, נטורופתית

21/10/2004 | 23:25 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

תודה,וברוכה הבאה שני.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן