סויה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

07/01/2005 | 11:57 | מאת: יהודה

שלום גובי התרשמתי מספרך ויש לי מספר שאלות אליך: א. מדוע סויה רגילה אינה בריאה ואילו סויה מותססת כן בריאה? ב. היכן אפשר לרכוש סויה מותססת? בדקתי את אריזות הטופו האורגני בחנויות הטבע ולא מצאתי התיחסות לענין ההתססה. ג. מה זה טמפה והיכן ניתן לרכוש אותה בצורה אורגנית? ד. על איזה חלבונים אתה ממליץ אם אני צמחוני ואיני מעכל קטניות? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/01/2005 | 12:27 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום יהודה, א. עיין שנית בספר בפרק על סויה ותמצא את התשובה לשאלה זו. ב. מוצרי הסויה הנמכרים בארץ שעברו התססה הם: מיסו, רוטב סויה יפני, רוטב תמרי ו-טמפה. הטופו האורגני הנמכר בארץ אינו עשוי מחלב סויה שעבר התססה. ג. טמפה הוא מוצר מסויה (דומה מעט לטופו) שעברה התססה. הוא נמכר בבתי טבע במקפיאים. ניתן לאחר הפשרה, להשרות אותו במרינדה, להוסיף תבלינים שונים ולאפות בתנור. הוא מזין, בריא ומקור מעולה לחלבון מהצומח. ד. מה לגבי דגים (ים צפוני ממים עמוקים) וביצים אורגניות? יוגורט עיזים? האם אתה צמחוני או טבעוני? האם מדובר במניעת סרטן או בטיפול במחלה קיימת? האם אתה מנביט את הקטניות? לעיתים ההנבטה שלהם הופכת אותם לקלות יותר לעיכול. מקורות צמחיים נוספים מעולים לחלבון הם ספירולינה וכלורלה.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן