תשובתך בנושא טיפול תומך לחולי סרטן בהחלמה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

20/10/2004 | 17:16 | מאת: אנה

שלום! רב תודות על התשובה הארוכה והמפורטת. אתה בהחלט צודק בכל הקשור לאמונה בטיפול שאנחנו בוחרים לעבור ואני עובדת על זה. ציינת שישנם דברים אחרים שנימצאו יעילים בטיפול ב - SOFT TISSUE SARCOMA. תוכל לציין מה הדברים האלו? איפה אפשר להשיג? שוב תודה! אנה

20/10/2004 | 19:39 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

אנה שלום, חשוב לי להסביר מספר דברים לטובתך, ואולי גם לטובתם של מבריאי סרטן אחרים שיקראו הודעה זו: בניגוד לרפואה הקונבנציונלית, ברפואה ההוליסטית מסתכלים על האדם כולו, גוף ונפש. כן, לתוספי תזונה אנטי סרטניים יש אמנם חשיבות ולעיתים אפילו חשיבות גדולה. עם זאת הם רק חלק אחד מהפרוטוקול (ואורח החיים) האנטי-סרטני. חשוב לרדת לעומקם של דברים ולנסות להבין יותר מה בכל אדם הם אותם גורמים גופניים ו/או נפשיים שעלולים היו לשמש כגורמים תורמים במחלה. רצוי כמובן, אם ניתן, לתקן או להסיר גורמים אלה ככל שמתאפשר כדי להוריד למינימום את סיכויי החזרה של המחלה.ברפואה ההוליסטית, זה לא בדיוק עובד בצורה של "קח את 5 או 10 או 20 או 30 הכמוסות או טבליות האלה והם ישמשו עבורך רשת ביטחון של 100%. אסביר אולי מעט יותר את עצמי: כדוגמא אחת מיני רבות: מה למשל, אם לאחר התבוננות מעמיקה פנימה האדם מגלה שרגשות שליליים מודחקים מסוימים, שהוא נושא איתו במשך שנים שיחקו גורם חשוב (לא בהכרח אבסולוטי) במחלה. גורם נפשי זה דורש תשומת לב, ואת זה לא משיגים עם תוספים. מה למשל קורה כאשר לוקחים תוספים, אולם עדיין ממשיכים בתזונה לוקה בחסר, אשר אינה מתאימה עבורנו ומדכאה את המערכת החיסונית. מה אם לוקחים תוספים, אולם (בגלל חוסר מודעות לכך), לא ניפתרים מרעילות מתכות (כספית למשל) כתוצאה מריבוי של סתימות אמלגאם שיש לנו בפה, ואשר במשך שנים גרמו לנו לרעילות ללא ידיעתנו, או טיפולי שורש שהפכו מודלקים (שלא בידיעתנו) ומכבידים וגורמים נזק למערכת החיסונית שלנו. גם אם נתייחס רק לנושא התוספים, הרי שגם כאן, רשימה שתקבלי לא בהכרח תתן לך את התשובה במלואה. צריך לדעת להתאים את התוספים לפי האיסטרטגיה שבוחרים בה. יש תוספים שרצוי לקחת יחד עם אחרים, כי נימצא שהם עובדים בסינרגיה. יש תוספים שאם לא ניקח אם אחרים לא יהיו יעילים ביותר (כדוגמא אחת: אמיגדלין הרבה יותר יעיל אם הוא נלקח עם אנזימים פרוטאוליטיים, ואנזימים הרבה יותר יעילים אם הגוף בסיסי - ALKALINE). יש גם את האלמנט של מינון ומעקב וזמני לקיחה מתאימים ושינויים שאולי צריך לעשות שהם בבחינת כיוונון עדין, עד שמוצאים את מה שעובד הכי טוב....ועוד...ועוד... דברים לא תמיד פשוטים כפי שהם ניראים ממבט ראשון. אני מצטער שאת לא מקבל תשובה פשטנית וישירה, אבל אני מקווה שדברי אולי הבהירו לך מספר דברים.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן