טיפול בלאוקמיה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

19/10/2004 | 23:28 | מאת: אורלי

שלום גובי! ברכות על הפורום. מדובר באחותי. לפני כחודשיים אובחנה אצלה לאוקמיה מסוג ALL . היא עוברת כרגע את הטיפול הכימוטרפי. מיועדת להשתלת מח העצם. יש לי מספר שאלות: 1.אלו טיפולים אלטרנטיביים היא יכולה לקבל? 2. מה לגבי תזונה? 3.מה לגבי חיזוק מערכת החיסון? 4. יש תה שמיוצר בקנדה ופופולרי בקרב חולי סרטן. FLOR ESSENCE האם ידוע לך משהו עליו? אם כן, האם כדאי ? האם כדאי לשתות אותו בזמן הטיפול הכימוטרפי? 5. מה זה תרפיה במוזיקה? האם זה שייך לטיפול האלטרנטיבי? אם כן, היכן אוכל להשיג מוזיקה כזו ? (היא מאושפזת) אני מודה לך מראש, .אורלי

20/10/2004 | 10:32 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום אורלי, ALL הוא אחד ממספר לא גדול של סוגי סרטן שבד"כ מגיבים יפה לכימותרפיה. לגבי תזונה אנטי-סרטנית היא אכן חשובה ביותר. עם זאת אין אני יכול בפורום אינטרנטי לתת לאחותך המלצות אישיות, משום שאני לא מכיר כלל אותה ואת מחלתה. כמו כן הנושא מאוד נרחב ובלתי אפשרי לכסותו בהודעת פורום. אולי אם תשאלי שאלות ספציפיות יותר אוכל לענות. אני אכן תומך נלהב בשילוב טיפולים הוליסטיים במהלך כימו או הקרנות. אולם גם כאן, יש צורך בהתאמה אישית למטופלת רק לאחר שיודעים יותר ולעומק. לגבי FLOR ESSENCE/Essiac/CAN-SSIAC, שהם כולם למעשה וורסיות הבנויות על תה האיסיאק המקורי של RENE CAISSE, הם כולם טובים לסוגים שונים של סרטנים ולטעמי במיוחד ה- CAN-SSIAC. אולם הם לא נמצאו אפקטיביים במיוחד בלויקימיות למיניהן. בנוגע לתמציות צמחים הבאים נמצאו יותר יעילים בלויקימיה מסוג ALL: פורמולת HOXSEY מתוצרת GAIA HERBS תה פאו ד' ארקו תמצית או תה עלי זית (אפשרות של שילוב של הפאו ד' ארקו עם עלי הזית) גם ה-UNA DEGATO נמצא די אפקטיבי קיימים תוספים רבים לא פחות טובים, אולם שוב יש צורך בהתאמה אישית, וכמו כן לוודא כי הם אינם מתנגשים עם הטיפולים הקונבנציונאלים שהיא מקבלת/תקבל בנוגע לתרפית מוזיקה או צלילים אני לא מכיר מספיק לעומק. את יכולה אולי לעשות חיפוש בגוגל ישראל ל: "תרפית צליל" או "תרפית מוסיקה" אורלי, אני לא ממליץ על טיפול עצמי, חשוב לפנות למטפל/ת עם ניסיון בתחום, כדי להתאים לאחותך את הפרוטוקול ההוליסטי הכי טוב ומתאים עבורה.

21/10/2004 | 12:02 | מאת: אורלי

תודה על תשובתך, ברשותך אשאל עוד כמה: 1. קראתי שתאים סרטניים ניזונים מגלוקוז האם זה אומר שאסור עליה לאכול או לשתות מתוק? או שבמקרה של לאוקמיה זה לא משנה? ובכלל, יש אוכל מסויים שאסור לה לאכול? 2. היכן ניתן להשיג את הדברים שציינת? האם גם כאן אני צריכה להתייעץ עם מטפל בתחום? או שאנחנו יכולים לרכוש עצמאית את אחד הדברים? 3. האם יש למוצרים שציינת תופעות לוואי? האם לוקחים אותם במקביל לטיפול הכימוטרפי? או אחרי? תודה , אורלי

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן