אנטיאוקסידנטים וכימותרפיה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

לפני כ 15 שנה הופצה תיאוריה, שלא הוכחה אף פעם, האומרת כי אנטיאוקסידנטים פוגעים בפעילות של כימותרפיה. בספרי "תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת" בנושא רפואה משלימה בסרטן, הקדשתי כמעט פרק שלם בו אני מוכיח שהשילוב של אנטיאוקסידנטים עם כימותרפיה אינו מזיק אלה אף מועיל מאד. לאחרונה מחקרים מראים כי הופעת רדיקלים חופשיים במיטוכונדיה של תאי סרטן קשורה להופעת עמידות לכימותרפיה. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1043661815001279 מכאן שבהחלט מומלץ להשתמש באנטיקוסידנטים במקביל לכימו ד"ר יוסף ברנר

16/09/2015 | 18:36 | מאת: זו לא הוכחה!

נשמח לראות מחקרים קליניים בחולים (השוואה בין כימותרפיה לבד וכימותרפיה + אנטיאוקסידנטים) שהוכיחו כי תוספת אנטיאוקסידנטים משפרת טיפולי כימותרפיה לגבי OS ו DFS.

אשמח לראות מחקרים קליניים ברמה של EBM המראים שאנטיאוקסידנטים פוגעים ביעילות הכימותרפיה ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן