טיפולים אלטרנטיבים בסרטן

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

28/04/2015 | 12:11 | מאת: היכן ההוכחה?

http://www.iflscience.com/health-and-medicine/alternative-therapies-what-s-harm

80% מהטיפולים האונקולוגים הניתנים לחולים בבתי החולים הם ללא הוכחה ליעילות ,(ללא evidence based medicine=EBM) הטיפולים הניתנים ברפואה המשלימה ניתנים על סמך עדויות במחקרים ובדיווחים על יעילות מסוימת בסוגי הסרטן השונים. קיימים לצערנו אנשים המצהירים על "מציאת הריפוי לסרטן" בדרכי טיפול שונות ומשונות שאין להן כל בסיס. אך מרבית הטיפולים המשלימים יש להם רקע ואינם אמורים "לרפא" את כל חולי הסרטן אלא להיות חלק מהטיפול הכולל במחלה. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן