שילוב רפואה אינטגרטיבית בטיפולים

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

שילוב של רפואה משלימה-אינטגרטיבית משפר את סיכויי ההישרדות של חולי סרטן http://link.springer.com/article/10.1007/s11912-015-0445-1 ד"ר יוסף ברנר

22/03/2015 | 16:02 | מאת: כדאי לדעת

http://www.healthline.com/health-news/americans-spend-billions-on-vitamins-and-herbs-that-dont-work-031915#1 http://www.everydayhealth.com/news/supplements-risks-every-women-should-know/

23/03/2015 | 00:25 | מאת: לא מדוייק

אתה קובע שהשילוב משפר הישרדות:" שילוב של רפואה משלימה-אינטגרטיבית משפר את סיכויי ההישרדות של חולי סרטן" במאמר כתוב: " in recent years, there are a growing number of studies that suggest that approaches such as mind-body interventions, enhanced general nutrition, nutritional supplements, physical activity, and other CIM approaches may have a positive effect on survival of cancer patients. כלומר שהשילוב ע ש ו י לשפר הישרדות, אבל זה עדיין לא הוכח קלינית.

לצערי לך ולרבים מעמיתך יש קושי לקבל את העובדה שטיפולים משלימים משפרים את סיכויי ההישרדות של חולי סרטן. אתה עושה כאן פירוש רשי לכתוב. נאמר במאמר שמספר המחקרים המראים כי טיפולים משלימים עשויים להאריך את ההישרדות של חולי סרטן, הולך ועולה. אם זה מחקרים הווה אומר שיש ביסוס מדעי לעובדה שטיפולים משלימים הם בעלי ערך וחשובים לחולי סרטן. לכן הייתי ממליץ לך ולעמיתך להפנות כל חולה סרטן לקבל במקביל לטיפולים בבית החולים, טיפולים משלימים העשויים להפחית את תופעות הלוואי והנזקים מהטיפולים האונקולוגיים ולשפר את סיכויי ההישרדות. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן