Evidence Based Medicine

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

משתתפים רבים בפורום דורשים הוכחות במחקרים רבי משתתפים לגבי יעלות של טיפול זה או אחר. למעשה, הם דורשים, מה שמכונה ברפואה קונבנסיונלית, הוכחות ברמה של EBV=EVidence based medicine אולם, אני חייב להבהיר, כי ברפואה הקונבנציונלית, רק 20%-30% מההחלטות הרפואיות נקבעות לפי EBV ובשאר 70% ההחלטות הרפואיות נקבעות ללא שיהיו מחקרים רבי משתתפים מאחורי קביעת ההחלטה. באונקולוגיה, הטיפולים בקו ראשון ושני מבוססים EBV, אולם כל קו טיפול שניתן לאחר מכן אינו מבוסס על EBV ואינו שונה ממרבית הטיפולים הניתנים במסגרת הרפואה המשלימה. ד"ר יוסף ברנר

16/06/2014 | 23:41 | מאת: W

EBV=Epstein -Barr Virus http://en.wikipedia.org/wiki/Epstein%E2%80%93Barr_virus

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן