דילמה קשה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

08/05/2014 | 09:08 | מאת: רונית

שלום לבעלי יש סרטן ברקטום עם שלוחה לסקרום.ההתלבטות בין הרופאים היא האם לכרות את עצם הזנב עם כל ההשלכות התופעות לוואי הנלוות לניתוח זה או להמתין ולבדוק עם הקרינה הנוספת שהוא קיבל לאזור זה תשפיע על הגידול .בעלי בן 47 .החשש הגדול אם נמתין עם הניתוח של הסקרום שלא יהיו גרורות.והאם קרינה לאזור הסקרום יכולה לנטרל לגמרי את הגידול הממאיר או רק ניתוח וכריתה יכול למגר זאת.

09/05/2014 | 15:50 | מאת: מישהו

ניתוח במצב הנ"ל הוא פליאטיבי בלבד. לדעתי, יש אינדיקציה לבצע אותו אך ורק כמוצא אחרון כאשר: 1. יש כאבים חזקים שלא מצליחים לאזן עם תרופות ו/או כאשר הטיפול הקרינתי-כימותרפי לא הצליח לטפל בגרורה בסקרום ובכאבים שהיא גורמת להם. 2. כאשר הגרורה/גרורות בסקרום מעלים חשד כי הן עלולות לגרום לחוסר יציבות של עמוד השדרה. הנגע בסקרום הוא עצמו גרורה של המקור (רקטום), כך שהחשש שאי ביצוע ניתוח עלול לגרום להיווצרות גרורות אינו רלוונטי.

אני מסכים לחלוטין עם "מישהו" ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן