רפואה משלימה-אינטגרטיבית בסרטן

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

אני שמח שרופאים רבים נכנסים לפורום זה ומתווכים בנושא הרפואה המשלימה-אינטגרטיבית כחלק מהטיפול בסרטן. לצערי אני מתמודד שנים רבות עם גישה שלילית של הקולגות בנושאים אלה. לשמחתי, כל אלה שדיברו נגד, פתחו יחידות לרפואה משלימה-אינטגרטיבית כחלק בלתי נפרד מהמחלקות שלהם. לאחרונה נפתחה מחלקה כזאת במרכז רפואי שיבא-תל-השומר, משם יצאה בעבר התנגדות מאסיבית לטיפולים אלה. הטענות של הרפואה המשלימה במשך שנים רבות כי תזונה ופעילות גופנית הם חלק בלתי נפרד מהטיפול בסרטן ויכולים להשפיע על מהלך המחלה, זכו כל הזמן ליחס מבטל, אך הוכחו בשנים האחרונות באופן חד משמעי במחקרים קליניים. אני מקוה שהנושאים של תזונה, תוספי מזון, צמחי מרפאה וטיפולי גוף-נפש יהיו בעתיד הקרוב חלק בלתי נפרד מהנלמד בזמן התמחות באונקולוגיה. ד"ר יוסף ברנר

08/01/2014 | 16:27 | מאת: עופרה

אילו טיפולים ניתנים במסגרת הרפואה המשלימה בסרטן במרכזים שנפתחו בבתי החולים? האם זה כרוך בתשלום והאם זה מכוסה ע"י קופות החולים או הביטוחים הפרטיים?

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן