לדר ברנר : בדיקת pet ct

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

28/10/2013 | 07:58 | מאת: niki

אובחנתי לפני כמה ימים בסרטן השד (infiltrating ductal carcinoma ) ואני סובלת מזה כחודשיים וחצי מאדמות בשתי הרגליים.מבקשים לערוך pet ct. אני דואגת במצבי להכניס לגופי חומרים רדיאדיואקטיביים.האם ניתן לערוך בירור סיסטמי באמצעים פחות מזיקים ?

בדיקת ה PET הינה בדיקה רדיואקיבית, החומרים המוזרקים אינם גורמים לכל נזק. הנזק הוא מהחלק השני של הבדיקה=בדיקת ה CT הכרוכה בקרינה לגוף. מבחינת נזק לעומת תועלת, בדיקת ה PET-CT יותר מועילה ממזיקה. זו הבדיקה המדויקת ביותר כיום לאיתור מוקדים סרטניים בכל הגוף ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן