זרעי צ'יה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

06/06/2013 | 19:43 | מאת: עודד

מאיזה מקור טוב יותר לקבל אומגה 3 - מאכילה של 2-3 כפות ביום של זרעי צ'יה אורגניים או משתייה של 2-3 כפות שמן פשתן אורגני ביום שיוצר בכבישה קרה של חברת ירושלים לשומשום ? מה עדיף כמקור לאומגה 3 שמן פשתן או זרעי צ'יה כי לפי מה שהבנתי האומגה 3 שבזרעי צ'יה מתחמצן או לא נספג ולא שווה כלום .

06/06/2013 | 22:17 | מאת: לעודד

07/06/2013 | 01:18 | מאת: עודד

שאני מאמין שהמרכיבים והערך התזונתי האמיתי נמצא במזון הטבעי שאנחנו צורכים ולא בקפסולות ותוספי מזון . כמובן שרוב בני האדם עצלנים ועובדים על עצמם כשהם בולעים קפסולה כזו או אחרת אבל אני ממש לא מאמין בזה , אני מאמין שהבריאות האמיתית ורכיבי התזונה והויטמינים נמצאים במזון הטבעי ולא בתוספים מזון . מזון טבעי מורכב מהרבה מאוד רכיבים שבני האדם לא מודעים אליהם והמכלול עצמו והשילוב בין כל הרכיבים של המזון הטבעי הוא זה שתורם לבריאות ולגוף האדם ולא הקפסולות , קפסולות זה עבודה בעיניים .

07/06/2013 | 06:11 | מאת: צביה רן

עודד, למיטב ידיעתי, כדאי לצרוך אומגה 3 מכמה שיותר מקורות, כי אז הם בעלי איכויות שונות. דווקא זרעי הצ'יה כשהם משולבים במזון אחר נספגים טוב. מה שמתחמצן מהר אלו זרעי הפשתן הטחונים ולכן כדי לטחון אותם ממש לפני האכילה. כך שאתה יכול לשלב הן זרעי צ'יה, הן זרעי פשתן גם שמן פשתן. בנוסף, ריג'לה (רגלת הגינה) זהו צמח עשיר גם הוא באומגה 3. לבריאות.

07/06/2013 | 18:18 | מאת: עודד

לפי מה שהבנתי זרעי הצ'יה האוגנים כמו שנמכרים בחנויות טבע , האומגה 3 שלהם מתחמצם ומזיק יותר מאשר מועיל , תקני אותי אם אני טועה . לגבי רגלת הגינה לא מצאתי מקום שמוכרים את המצח הטבעי , לא מעוניין בתוספים/קפסולות וכ'ו.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן