לד"ק ברנר - בקשר לכימותרפיה

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

03/06/2013 | 00:36 | מאת: גיא

לד"ק ברנר יש לי שאלה , קראתי מאמר שבו נכתב שהכימותרפיה מדכאת את המערכת החיסונית וגורמת לנזק בלתי הפיך , כאשר גם לאחר הטיפול הכימותרפי הרפואה הקונבנציונאלית ( תזונה ) לא יכולה לעזור בגלל שהמערכת החיסונית נפגעה כבר בצורה בלתי הפיכה בעקבות הטיפול הכימותרפי , ציטוט : " חוץ מתופעות הלוואי שלפעמים גורמות לנזק בלתי הפיך בכבד בכליות ובאיברים אחרים – המערכת החיסונית ניזקת - ומקבלת בהרבה מיקרים נזק בלתי הפיך מה שמונע סיכויי החלמה בדרכים טיפוליים אלטרנטיביים . " השאלה שלי היא , האם טיפול כימותרפי של 6 סדרות לסרטן השחלות , כאשר כל טיפול כימורתפי נמשך יום שלם ויש מרווח של שלושה שבועות מטיפול לטיפול , האם טיפול כימורתפי מהסוג הזה הוא אגרסיבי עד כדי כך כדי לדכא את המערכת החיסונית בצורה כזו שלא יהיה אפשר למנוע הישנות של המחלה בעזרת רפואה קונבנציונאלית ( תזונה בעיקר ) או לרפא את המחלה בעזרת תזונה כמו שמובא בציטוט , או שמדובר על מקרים של כימורתפיה הרבה יותר אגרסיבית שגורמת לנזק בלתי הפיך ?

בסרטן השחלות הטיפולים הם קשים ורעילים אך לעיתים קרובות גורמים לנסיגה משמעותית בגידולים ומאפשרים להוציא בניתוח את מה שנשאר, דבר הנותן סיכויים לריפוי מלא או להישרדות ארוכה. על כן לא מציע לזלזל בטיפולים אלה.מציע להוסיף טיפולים אחרים העוזרים לחיזוק הגוף והמערכת החיסונים ולמנוע את תופעות הלוואי והנזקים שנגרמים על ידי התרופות הכימותרפיות. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן