שאלה על סודה לשתיה בסרטן

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

08/08/2012 | 21:09 | מאת: אפרים

ראיתי בפורום הזה כמה פעמים המלצה של מגיבה בשם דליה על סודה לשתיה עם מיץ לימון פרסי למניעה ולטיפול בסרטן. דר' ברנר, האם יש הוכחות שזה באמת יעיל והאם גם אתה ממליץ על טיפול זה?

הטיפול בסודה לשתיה פותח על ידי רופא איטלקי בשם סימונציני המטפל בגידולים בהזרקות לוריד והזרקות מקומיות לגידול של סודה לשתיה וטוען להצלחות גדולות. שמעתי אותו בהרצאות ולא שוכנעתי, וכנראה שכך גם רופאים אחרים מאחר ולא ידוע לי על הרבה רופאים המטפלים גם הם בשיטה שלו. בנוסף להזרקות לוריד הוא נותן גם טיפול בסודה לשתיה דרך הפה. מאחר ומדובר בטיפול פשוט, לא רעיל ולא יקר, ניתן לשלב זאת ביחד עם טיפולים אחרים, קונבנציונליים או לא קונבנציונליים, אך לא הייתי ממליץ להשתמש בזה כטיפול יחיד ועיקרי. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן