סרטן שד ופטריות מרפא

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

13/01/2018 | 20:42 | מאת: St

שלום רב, אובחנתי לפני כשנה בסרטן שד , רגיש 100% לאסטרוגן ו90% לפרוגסטרון. עברתי כימו, ניתוח והקרנות. אני בת 31 ללא רקע גנטי. בחודשיים האחרונים התחלתי לקחת אנאסטרזול (נגזרת של ארימדקס) וזריקת לוקרין לדיכוי שחלות פעם בחודש. בכמה חודשים האחרונים אני לוקחת תוסף של פטריות ריישי ומיטאקי, שהבנתי מנטורופטית שהתייעצתי איתה שהן אנטי סרטניות ופועלות חזק בסרטן שד. לאחרונה נשלחתי לייעוץ אצל דיאטנית אונקולוגית כדי להגדיל את מאגרי הסידן בתזונה שלי. כשהיא שמעה על הפטריות היא אמרה לי להפסיק מיד כיוון שהן עלולות "לשחק" עם האנסטרזול והלוקרין. אני נמצאת בדילמה למי עליי להקשיב. אשמח לשמוע מניסיונך וממחקרים שאתה חשוף אליהם. תודה מראש

13/01/2018 | 23:06 | מאת: mycologist

ההבנה של דיאטניות קליניות בנטורופתיה ובמיוחד בהקשר האונקולוגי שואף לאפס. אל תתני לה "לשחק" לך בפטריות.

אין כל מניעה לשלב פטריות מרפא עם טיפולים הורמונליים בסרטן שד. אין סיבה מדעית ואין מחקרים המראים נזק הנגרם משילוב זה. ד"ר יוסף ברנר

14/01/2018 | 18:54 | מאת: St

תודה רבה

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן