גבינה צהובה לחולי סרטן

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

21/10/2017 | 22:46 | מאת: יעל

האם כדאי לחולי סרטן לאכול גבינה צהובה?

ההמלצה לחולי סרטן בנושא דברי חלב: מותר לצרוך עד 5% שומן ד"ר יוסף ברנר

23/10/2017 | 17:02 | מאת: מאיה

ד"ר ברנר מתשובתך אפשר להבין כי אין כל בעיה לחולי סרטן לאכול דברי חלב, כולל מחלב בקר, בכל כמות, כל עוד השומן בהם הוא לא יותר מ- 5%. האם אכן כך? בטוח שזו המלצה נבונה?

כן ד"ר יוסף ברנר

23/10/2017 | 19:53 | מאת: מאיה

תמוה בעיני

25/10/2017 | 23:26 | מאת: אורן

גם בעני תמוהה המלצה זו. ד"ר אבני טוען שמוצרי חלב גורמים להרבה סוגי סרטן. אולי הוא טועה?

אין שום מחקר רציני המראה כי שתית חלב מזיקה לחולי סרטן. ידוע שחולי סרטן זקוקים בין השאר לתזונה דלת שומן. לכן החלב שצורכים צריך להיות דל שומן. להלן מחקר בנושא זה Three Daily Servings of Reduced-Fat Milk An Evidence-Based Recommendation? ONLINE FIRST David S. Ludwig, MD, PhD1,3; Walter C Willett, MD, DrPH2,3 [+] Author Affiliations JAMA Pediatr. 2013;():1-2. doi:10.1001/jamapediatrics.2013.2408. Text Size: A A A Published online July 1, 2013 Article Tables References Comments In light of research linking sugar-sweetened beverage consumption to obesity, the US Department of Agriculture, the American Academy of Pediatrics, and other organizations have formulated recommendations on healthy beverages. These guidelines consistently recommend limiting consumption of all calorie-containing liquids, except reduced-fat milk, of which people in most age groups are encouraged to consume 3 cups daily. This article questions the scientific rationale for promoting reduced-fat milk consumption at these levels in children and adults and reconsiders the role of cow’s milk in human nutrition. ד"ר יוסף ברנר

29/10/2017 | 20:14 | מאת: חגי

אתה גם כתבת פעם כאן שאתה לא מודע שיש הבדלים בין חלב פרה לחלב עיזים. יש הבדלים משמעותיים. צא ולמד!

קיימת סברה שיש קשר בין מוצרי חלב לבין היווצרות והתקדמות מחלות הסרטן. סברה זו אין לה כל בסיס מחקרי והיא הועלתה ע"י אנשים פרטיים. לא מצאתי כל מחקר מדעי המוכיח שצריכת מוצרי חלב קשורה לפרוגנוזה גרועה יותר של חולי סרטן. מבחינת חולי סרטן, אין הבדל בין מוצרי חלב פרה לחלב עיזים מאחר ושניהם, בתנאי שהם דלי שומן, אינם פוגעים בחולי סרטן. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן