עוד על שום וסרטן...

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

01/10/2005 | 11:11 | מאת: אליהו

השום צמח מרפא אנטי סרטני השום שהינו בין הצמחים המתורבתים העתיקים ביותר בעולם, משמש מזה כאלפי שנים צמח מרפא וזאת בשל תכונותיו התרופתיות שבינהן תכונות אנטיביוטיות, מניעת היוצרות קרישים והורדת רמות שומנים בדם, השום הינו גם נוגד דלקות פרקים, אנטי סרטני ובעל השפעה היפוגליצמית (מוריד רמות סוכר בדם). הסקר מאוניברסיטת כווית מתמקד בשימוש בשום כמונע וכמרפא סרטן. מספר מחקרים הראו את יכולתו הכימית המונעת סרטן תוך שימוש בתמצית שום טרייה או שמורה, שימוש בשמן שום או בתרכובות גופרית אורגניות שמוצו מן השום. רוב הניסויים נעשו בבעלי חיים ומניחים שיכולתו של השום במניעת סרטן נובעת מהימצאותן של התרכובות האורגנו-גופריתיות. בבחינת שום שמור, אך לא שום טרי, נמצא כי יש לו גם יכולת חיסול רדיקלים וזאת נובעת כפי הנראה מנוכחותS-allylcysteine וגם S-allylmercapto-L-cystein. לתרכובת S-allylcysteine יש גם יכולת להאיט צמיחת גידולים מושרים במודל ניסויי של בעלי חיים. זה מזכיר לכם משהו מדיאטת בדוויג? ובכן שניהם מכילים תרכובות גופריתיות, וניראה כי לגופרית יש פעיולת אנטי סרטנית מובקת. לבריאות! Curr Cancer Drug Targets. 2003, 3(1), 67-81 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_u...

לקריאה נוספת והעמקה
01/10/2005 | 12:49 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום אליהו ותודה, יעילותו של האליצין לא מוטלת בספק. חשוב גם לזכור כי הוא מאוד לא יציב, וכי קשה להפוך כימיקל זה למוצר צריכה בו תשמר יציבותו. קיימים פטנטים שונים המתיימרים לעשות בדיוק את זאת. בפטנט אחד למשל משתמשים ב: beta cyclodextrin ביחס של 1:1. אליצין הוא קוטבי (פולרי). בתרכובות בהן משתמשים ב: beta cyclodextrin משתמשים ב: guest molecule הידרופוביות. בפטנט אחר משתמשים ב: alliin, אותו מעבירים דרך allinase. זה לא בדיוק נראה כמו משהו שניתן לעשות בו שימוש מסחרי. טכניקה אחרת כוללת ערוב של מיצוי מים ואתנול. לא נראה שבטכניקה זו משיגים יציבות ו/או תפוקה גבוהה. פטנט נוסף עושה ליאופיליזציה (יבוש באמצעות הקפאה בריק) של השום כדי להיפטר מהאליצין. בשיטה זו התוסף יריח אמנם פחות חריף, אולם גם יאבד מחוזקו. בשום טרי השתמשו בתרופה במשך אלפי שנים, וידוע כי הוא יעיל כמוצר מזון טבעי. רוב המחקר המדיציני הוא in vitro, ובו בודקים את הרכיבים הכימיים באופן נפרד. מחקרים אלה נותנים לנו מושג על היעילות של רכיב כימי אחד כנגד קבוצת תאים סרטניים. ההיפוטזה כי אותן תוצאות תושגנה גם במחקר in vivo עלולה היא מסוכנת. אנו יודעים על מספיק מקרים בהם הטבע שיטה ביצרניות תרופות, כשהוכיח שהשילובים והצירופים הטבעיים שיצר נמצאו הרבה יותר אפקטיביות (ופחות רעילות) מיעילותו של כל מרכיב יחיד זה או אחר.דוגמא מצוינת לכך היא ה- פאו ד'ארקו. ריחו של השום הטבעי דוחה אולי אנשים רבים, אולם לפחות יודעים כי מושגת איתו חדירה וספיגה כלל מערכתית טובה. אני נוטה לחשוב כי המוצרים שהם נטולי ריח הם גם הרבה פחות יעילים. גם DMSO הוא מוצר גופריתי מסריח. ב- MSM התגאו כמוצר מקביל ונטול ריח. ובכן, השניים האלה לחלוטין אינם זהים , ואני לא חושב שההקבלה לנושא השום אינה הוגנת במקרה זה. אף אחד מיצרני תוספי השום לא יצהיר כמובן, כי המוצר של המתחרים הוא תוסף טוב יותר מזה שהוא מייצר. כמובן שלא. אף אחד מהם גם לא תומך ומצדד בצריכה של שום בצורתו הטבעית. אני כן תומך. יעלה ריחו של השום הטבעי, וישמש פתח לדיון על כיצד ניתן להגיע לבריאות באמצעים טבעיים וזולים. בברכה, גובי www.cure-cancer-naturally.com

07/10/2005 | 12:23 | מאת: ד"ר אריק לשם N.D

שמח על כי השום עולה על סדר היום ועל שולחננו. "היפרשום"- טינקטורת השום הטיבטי מיוצרת מזה 12 שנים. אמנם הבקבוק המכיל את המיצוי מריח ריח שום חזק ,אך היתרון הגדול הוא כי למשתמש אין ריח גוף כלל. בזכות אחוזי האלכוהול הגבוהים, מתקיימת ספיגה מהירה במערכת העיכול( כמו אצל שתיינים) המתפזרת בכל מערכות הגוף ולא רק במערכת העכול.מערכת העכול מתקשה לעכל את המיצוי המרוכז ולכן, פולטת את העודפים-וזה מסריח. אשמח לעזור עם ה"היפרשום". 04-9834565

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן