תמיכה בטיפולים כימותרפיים באמצעות תוספי מזון

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

04/04/2011 | 17:09 | מאת: לימור

דר' ברנע שלום, ענית לי בנושא זה ולא מוצאת את התגובה, לכן פתחתי הודעה חדשה בנושא. עד שאמצע את הספר שלך, אני אשמח אם תוכל לייעץ לי לפי סוג התרופות שאימי לוקחת. אמא שלי נותחה בשל חסימה במעי הגס והסתבר שהגוש היה סרטני, כמו כן, נמצא הגידול בבלוטת לימפה אחת ליד המעי. כך שהיא מאובחנת כבשלב 3 של הסרטן. כרגע אין ממצאים לגידול סרטני בגוף, וגם בדיקת הדם בה בודקים חלבון שמעיד על הסרטן- תקין אצלה (CEA=1.48). היא התחילה בטיפול מניעתי של כימותרפיה שנקבע לחצי שנה. פעם בשבועיים יש לה טיפול. בינתיים עברה רק טיפול אחד. היא אחרי שני ניתוחים, אחד בו הוציאו את הגוש שחסם את המעי והשני(שבועיים אח"כ) כי היתה דליפה מהמעי ובו גם עשו לה סטומה. מאז הניתוח הראשון היא רזתה כבר ב-7 קילו ואחרי הטיפול הראשון הרגישה בירידה בתיאבון. לא היו לה בחילות/הקאות בעקבות הטיפול הראשון. החומרים שהיא מקבלת בטיפול הם:1. SFU 2. Infusor SFU 3. Oxaliplatin טיפול תומך (נגד בחילות): Dexamethason, Zofran. השאלה שלי היא איזה תוספי מזון יכולים להתאים לה ל-הגברת תיאבון, חיזוק מערכת החיסון ואם יש משהו למניעת בחילות/הקאות/שלשולים. כמו שאני מבינה כל הטיפול הזה פשוט פוגע בין היתר במערכת העיכול ולכן כל תופעות הלואי האלו. ובנוסף מחליש את המערכת החיסונית. היא קיבלה הנחייה, בין היתר, לא לאכול קר ואפילו לא לפתוח מקרר!! וכמו כן רוצה לשאול על כמוסות כורכום ששמעתי שיעילות נגד סרטן. האם זה מתאים לה והאם קונים את זה פשוט בחנות טבע, ואם יש כמה סוגים - איזה סוג מומלץ? תודה רבה מראש!!! :)

לגבי טיפולים בסרטן מעי גס תוכל למצוא באחת המודעות הקודמות. חולים שמקבלים טיפול באוקסליפלטין מומלץ על טיפול בחומצה אלפא ליפואית ובויטמין E למניעת תופעות הלוואי הקשות של תרופה זו הגורמת לנזק לעצבים פריפריים ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן