ביטוח לאומי
דיון מתוך פורום לימפדמה (בצקת למפטית)
האם ביטוח לאומי מכיר בלימפאדמה לצורך אחוזי נכות? יש לציין שהלימפאדמה היא ביד, לאחר סרטן שד, ניתוח למפקטומי+ בלוטות. כמו כן תקופת הטיפולים הסתיימה (כימו+הקרנות) אבל נותרה הלימפאדמה ביד. אני ממשיכה בטיפול לימפטי מדי כשבועיים שלושה. השאלה שלי האם ביטוח לאומי קובע אחוזי נכות לנושא זה?
י.מ. אני קיבלתי אחוזי נכות מביטוח לאומי על לימפדמה כתוצאה מניתוח הוצאת גידול סרטני, אבל אצלי מדובר בחצי גוף תחתון. אינני יודעת מה קורה במקרה כמו אצלך כשמדובר רק ביד אבל גם אם כן, אחוזי הנכות לא משהו ולא מקנים בעצם שום הטבות. במקרה שלי היה איחוד תיקים ולכן יש לי 100% נכות. בכל מקרה, ממליצה לך לנסות להגיש בקשה לביטוח לאומי ולראות מה קורה. תרגישי טוב ותשמרי על עצמך ! א.
שלום ל א. אני נושא לימפאדמה בכל רגל ימין עקב ניתוח להוצאת גידול וכן הקרנות.חבישה אלסטית תמידית +הגבלות קשות בתנועה.הוכרתי באחוזי נכות לניידות. האם יש סיכוי לקבל אחוזי נכות כללית שגם תתן קצבה ? תודה