סימפואיליזיס אחרי לידה - מה עושים אחרי כמה חודשים?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

02/01/2005 | 15:34 | מאת: נטלי

לפני ארבעה חודשים ילדתי תאומים. זאת הייתה לידה שנייה, והיא היתה מאד מהירה. למחרת ההליכה שלי הייתה מוזרה - יכולתי ללכת רק באלכסון וגררתי רגליים. בבוקר שאחרי זה הנקתי תינוק בקורסת נדנדה, בקושי קמתי, התיישבתי לארוחת בוקר וכבר לא יכולתי לקום. רופא נשים לחץ איפהשהו במקום חיבור עצמות העגן - זה כאב - והסביר שזה נקרא סימפואיליזיס. בצילום רנטגן ראו בערך 2.5 סמ' רווח בין העצמון. כל הרופאים שפניתי אליהם במשך שלושת השבועות הראשונים כשלא היה שיפור אמרו שהטיפול היחיד זה משכךי כאבים ומנוחה - לא לעשות תנועות שגורמות לכאבים. אחרי חודש וחצי חל שיפור פתאומי בעיקבות טיפול בשיטת בוון שעשו לי - יכולתי ללכת (עם גרירת רגליים) כמה עשרות מטרים. מאז, היה כל הזמן שיפור איטי וכרגע אני מתפקדת באופן מלא בחיי יום יום. עדיין לא יכולה לשכב על הצד, לעשות פיסוק גדול בתנועה קדימה, מרגישה מוגבלת כשמנסה לעשות התעמלות, לא מרגישה בריאה לחלוטין. מה עלי לעשות בשביל לחזור למצבי הקודם? מה התרגילים המומלצים? איזשהו עיסוי? משהו מתחום אוסטיאופטיה? איזה תרגילי התעמלות ואילו תנועות באופן כללי מותרות כרגע בשביל שאני לא אפגע בחיבור העצמות הזה שוב? תודה מראש. נטלי

08/01/2005 | 12:22 | מאת:

נטלי, למיטב ידיעתי החיבור מחדש קורה עצמוני ללא התערבות רפואי, אני לא מכיר טיפול למקרה הנ"ל, זה לא אומר שאין רק שהדבר אינו בתחום התמחותי, במידה ויש שיפור הדרגתי הפרוגנוזה מצויינת, בכל מחוז של קופת חולים יש פיזיותרפיסטית אשר מתמחה ברצפת אגן, המלצתי היא לגשת אליה עם הפניית רופא משפחה ולהתיעץ. מארק רובין BPT