כאבי גב

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

09/11/2007 | 19:27 | מאת: דוד

שלום רציתי להיייעץ לגבי אדם צעיר מעל גיל 30 שיש לו כאבים בגב התחתון רק בישיבה בעיקר בישיבה בזמן נהיגה ואחר כך בזמן הליכה זה משתפר ועובר לחלוטין.זה נמשך כבר שנה?מה לדעתם הבעיה? דלקתית? מכנית?מה זה אומר שהכא מופיע רק בישיבה כבר שנה? מה צריך לעשות מלבד פנייה לאורטופד

09/11/2007 | 19:58 | מאת:

דוד שלום. הבעיה בעיקרה נשמעת מכאנית. בזמן ישיבה בעיקר בישיבה שפופה יש לחץ גדול על הדיסקים הבין חולייתים הגורם להם להידחס אחורה כמוכן יש מתיחה של שרירים ורצועות. במצב זה השרירים זוקפים של הגב לא יכולים להגן עליו. מצב זה גורם לכאב הכאב הוא סימן אזהרה לנזק שאתה גורם! בזמן עמידה והליכה הלחץ משתחרר והכאב חולף. אם תתעלם מכך לאורך זמן מכך תגרום לנזק תמידי, בלט או פריצת דיסק. מה לעשות? להקשיב לגוף, לקום כל 20 דקות ולהימתח לאחור וללכת קצת. לדאוג לתמיכה בגב התחתון ולקחת את מושב הכיסא והמכונית לאחור ל 100 מעלות ולשבת כשהגב תמוך. לא לשבת עם ברכיים לחזה. להפסיק נהיגה כל 40 דקות ולהימתח. להתאמן באופן קבוע פעמיים שלוש בשבוע בפילאטיס או יוגה. המצב אותו אתה מתאר מאפיין הרבה פעמים דווקא אנשים בריאים ופעילים, חשוב לטפל בגב עכשיו לפני שתגרום נזק. לתשומת לבך!!! אמיר כהן

09/11/2007 | 22:24 | מאת: דוד

תודה רבה(למרות שקצת הפחדת אותי אבל אני יודע שזה לטובתי)אבל השאלה האם במקום פילטיס או יוגה אפשר להתחיל בחדר כושר??שוב תודה

13/11/2007 | 02:22 | מאת: דוד

בזמן ישיבה בעיקר בישיבה שפופה יש לחץ גדול על הדיסקים הבין חולייתים הגורם להם להידחס אחורה כמוכן יש מתיחה של שרירים ורצועות. במצב זה השרירים זוקפים של הגב לא יכולים להגן עליו. אמיר אתה יכול קצת להסביר את הבעיה הזאת?מה הכוונה הדיסקים נדחסים אחורה?למה זה גורם לכאב?מה הקשר לזוקפים?חשוב לי להבין ולסדר בראש את הדברים תודה