היפוך לורדוזיס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

25/10/2007 | 21:23 | מאת: דייל

שלום, אולי תוכלו לעזור, בצילום רנטגן שלי כתוב בפיענוח שיש היפוך לורדוזיס זיזים והצרות מרווחים בין C-4-5-6. מה זה אומר? תודה מראש, דייל

27/10/2007 | 10:07 | מאת:

שלום, הלורדוזה היא עקומה נורמלית בצוואר יישור או היפוך הלורדוזיס הצווארי הוא ממצא תקין הנמצא אצל 20 עד 40 אחוז מהאוכלוסיה זה בדרך כלל ממצא מקרי ואיננו מתייחסים אליו באופן מיוחד בפני עצמו. ההיצרות במרווחים בין החוליות יכול להעיד על ירידה בנפח של הדיסקים הבן חוליתיים גם זהו ממצא תקין ובדרך כלל קיים מעל גיל שלושים כאשר אצל כל אדם זה מתפתח באופן שונה. הזיזים אלו תגובות של הגוף לשינויים שצויינו קודם. לסיכום ניתן להגיד כי כל השינויים האלה הם שינויים של "שחיקה של שנים" אך לא מדאיגים באופן יוצא דופן. כמובן שעלייך לפנות עם התוצאות לרופא המטפל.