טוטיקוליס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

17/10/2007 | 00:26 | מאת: יניב

שלום, יש לבן זוג של ידידה שלי שהוא בן 27 טורטיקולס מלידה והוא לא יכול לסובב את הראש לצצדים וגם למטה כלומר להביא את הראש לחזה וההפך אחורה.רציתי להבין מה בדיוק הבעיה במצב זה כי הוא אומר שהרואים אמרו לו שאין מה לעשות בכלל וזה מה יש! הם אומרים שזה לא שריר. תוכל להסביר לי?

20/10/2007 | 09:47 | מאת:

שלום יניב. טורטיקוליס הוא שם למגוון בעיות הגורמות לאסימטריה בצוואר, עם השנים הבעיה נוטת להתקבע וקשה יותר לטיפול. לעניות דעתי אם הבעיה היא אכן טורטיקוליס ישבהחלט מקום לטיפול שמורכב בעיקרו מתרגילים ומתיחות, השאלה היא כמה זה מפריע לו בתפקוד היומיומי.