הרדמות יד שמאל

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/08/2007 | 14:19 | מאת: רונן

שלום, בדיקת MRI , CT ו EMG הדגימו אצלי בלט דיסק כללי וזיז אחורי גרמי הלוחץ על שק הטיקלי ולחץ קל על חוט שדרה ב C5-C6 וכן רדיקולופטיה ב C6-C7 דו-צדדית, יותר משמאל. בזמן שינה נרדמת אצלי לפעמים יד שמאל כולה, דבר שעובר אחרי שאני מתיישר. אני לא בטוח אחרי שינה על איזה צד זה קורה, אך נראה לי שמאל. לפעמים אני מרגיש הרדמות של כף יד בלבד, שנמשכת לעיתים זמן רב יותר. שמתי לב שהרדמות עוברת לאחר כמה זמן אחרי שאני מסובב ומותח את הצוואר לצד ימין. סיבוב קל של צוואר שמאלה והחזקה במצב זה פרק זמן ממושך גורמת להרדמות חלק מאצבעות יד שמאל. הכאבים הם נדירים ולא משמעותיים. אני סובל מתופעות אלה יותר משנה. מה הנתונים האלה אומרים? האם הרדמות זה מצב מסוכן? מה סוג הטיפול שדרוש ? פיזיותרפיה ? כירופרקטיקה ? איך לטפל בתופעה? כי תרגילים לא עזרו לי בעבר. תודה

14/08/2007 | 21:17 | מאת:

הרדמות היד בשינה היא בהחלט דבר שכדאי להימנע ממנו זהו סימפטום של לחץ עצבי ניתן לנהימנע על ידי הימנעות משכיבה על הבטן ,שכיבה על הצד עם כרית מתחת לראש (לא מתחת לכתף) או שכיבה על הגב, כמו כן שינויי תנוחה תכופים יכולים להקל על הסימפטומים ,אם הסימפטומים לא מחריפים עם הזמן ניתן לחיות עם המצב ללא כל טיפול. אך תמיד כדאי להתייעץ עם איש מקצוע לבדוק האם ניתן להקל עליך.

26/09/2008 | 11:33 | מאת: מיכל

לפני כשנה טסתי כשנחתתי הרגשתי את יד שמאל רדומה כעבור יומים הכאבים חלפו. לאחר חודשיים הרדימות וחלשת העייפות ביד שמאל חזרה טופלתי כל ידי כירופרקטור שאמר לי שזה קשור לצוואר. עשיתי בדיקת MRI שיצאה תקינה. עשיתי בדיקת EMG שיצאה תקינה גם אני ממש מתוסכלת כי הכאבים ותחושת העיקצוצים עוברים גם ליד ימין לצאוור ולפנים לפעמים בדיקות דם תקינות. הלכתי לכירוגיה יד ואמרו לי לחזור על בדיקת ה EMG ממה זה יכול לנבוע שבמשך שנה יש תופעות כאלה האם יש בדיקה נוספת שאני צריכה לעשות בבקשה תעזרו לי. ההרדמות לפעמים גם בפנים צד שמאל. אולי זאת דלקת בשכמות כי לפעמים יש לי שם כאבים הייתי גם אצל אוטופד תודה