למומחה שלום: עצבנות וספורט

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

10/10/2004 | 17:58 | מאת: ליאור

שלום רב, שמי ליאור ואני בן 19 בריא לגמרי: אני סובל מהבעיה הבאה כבר בערך שנה וחצי: יום-יומים לאחר עשיית ספורט (חדר-כושר,ריצה וכו... - ברמה בינונית ולא קשה מדי) אני עצבני ועייף כללית ולפעמים קצת מדוכא ואדיש לסביבה... ממה זה יכול לנבוע?

10/10/2004 | 22:26 | מאת:

ליאור, לעצבנות ולעייפות מספר רב של גורמים אפשרים, לדוגמה דיאטה לקויה. הסימטומים אשר אתה מתאר, מתאימים לסימטום של תלות באנדורפין (endorphin dependance), ניתן לקרוא מאמר על Runners High באתר הבא: http://psychology.about.com/library/weekly/aa081000a.htm הסמטומים שלך מתאימים לדיכאון של ימים ללא ה-High של הספורט. מארק רובין