קליקים בברכיים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

29/06/2007 | 20:33 | מאת: יניב

שלום לד"ר הנכבד; בן 25,בזמן האחרון אני סובל מבעיה של קליקים בברכיים בעיקר בברך ימין.הקליקים הם בכיפוף הברך. הדבר נוצר עקבות כך שאני מרגיש פתאום (בעיקר בישיבה) שכאילו משהו תקוע שם כאילו קיבעו לי את המקום. כדי לשנות את התחושה אני מכופף את הברך ואז נוצר הקליק.כרגע זה לא כואב למרות שהיו לי כמה קליקים שיצאו שלוו בכאב בברכך שחלף לאחר דקות ספורות. נאמר לי כי הדבר אינו בריא היות והקליק הוא בעקבות חיכוך בין שתי עצמות ויכול לגרום נזק לסחוס.האם זה נכון ? שאלותיי הן: 1.האם יש קשר בין הברך לפריצת הדיסק בחוליות L4-L5 ? 2.האם עלי להמנע מפעולת הכיפוף בזמן הרגשת הקיבוע/תקיעה ? 3.האם תוכל בגדול להסביר מה קורה בברך או שתוכל לשער ממה אני סובל? יתכן ואני סובל מדלק? בכל מקרה עד כמה דחופה הפניה לרופא? 4.האם יש מקום לפנות לאורטופד או שהדבר לא גורם נזק וניתן להתעלם מכך? במידה וכן מהי דחיפות הפניה (נקבע לי תור רק לאמצע אוג')? 5.אני מתאמן בחדר כושר למרות שעכשיו אני בתקופת צינון עקב תקופת בחינות,האם כשאחזור להתאמן עלי להמנע מריצה/כל פעילות אחרת מערבת את פלג הגוף התחתון ? 6.בהנחה שהתופעה היא בעקבות חדר הכושר מדוע דווקא בזמן מנוחה התופעה מופיעה ולא במן מאמץ או לאחריו? כלומר יתכן שאדם גורם לעצמו נזק מבלי שיהיה מודע לכך בכלל ? תודה.

02/07/2007 | 22:02 | מאת:

שלום יניב התופעה נשמעת נורמאלית ובדרך כלל נובעת מלחץ בין עצם הפיקה לירך אם אתה לא יכול לייצר את הקליק הזה שוב ושוב בדרך כלל הוא לא מזיק אבל לא הייתי משחק עם זה הרבה לא פניה דחופה לאורתופד היייתי ממשיך להתאמן כרגיל

14/07/2007 | 17:09 | מאת: סטודנטית לפיזתיותרפיה

זה לא יכול להיות מניסקוס?