הגוף שלי תפוס בצורה נוראית , מה אני עושה ?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

11/06/2007 | 17:17 | מאת: שגיא

שלום , עקב אימונים אגרסיבים לקראת הצבא ולאחר פציעה במספר מקומות בגוף והפסקה טוטאלית של פעילות גופנית לתקופה של 5 חודשים החלטתי ללכת ולעשות מסאז' בכדי לנסות ולפתור את בעיית השרירים התפוסים. כרגע אני עושה רק אימוני שחייה בצורה עצמאית ולפני ואחרי כול אימון אני מקפיד על אימון מתיחות מקיפות אך עדיין אני מרגיש תפוס בכול הגוף בצורה בלתי רגילה. אני עושה גם פיזיוטרפיה והיום עשיתי גם מסאז' והמשזיסטית אמרה לי שהיא לא ראתה הרבה מצבים דומים לשלי..האומנם אולי היא מנסה למסחר את העסק שלה בכדי שאני יבוא שוב אבל מי יודע...בכול מקרה...ברצוני לדעת איך אני פותר את הבעיה הזאת ? אולי יוגה ? יש מוסדות שמעבירים רק אימוני מתיחות ? יש סיכוי שהתפיסות הזאת תעבור לי עוד חודש ימים למרות שאני מבצע אימוני שחיה ? תצדה מראש.

11/06/2007 | 22:37 | מאת:

שלום שגיא הרגשה שהגוף תפוס נובעת בדרך כלל מאימון אינטנסיבי אם האימון מבוצע לפי סולם מאמצים מדורג היא אמורה לחלוף לאחר כחמישה אימונים למתיחות או מסאג'ים יש השפעה מועטה אם בכלל על התופעה הקפד על סולם מאמצים מדורג אם ההרגשה הזאת נמשכת פנה לרופא

13/06/2007 | 16:02 | מאת: ירון

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ומה יעזור הרופא? יתן ארקוקסיה? יפנה לפיזיותרפיה? תחושת תפישה בשרירים נובעת לרוב מאסימטריה בטונוס . תיקון האסימטריה משפר במהירןת את המצב . כאשר המצב נרחב , רצוי להשתמש בקלציום/מגנזיום כמשפרי תגובת השריר לטיפול .