עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/06/2007 | 20:30 | מאת: תמר

שלום דוקטור יעקב, לפני מספר ימים עברתי תאונת דרכים..בממצאי צילומי הרנטגן נרשם: חבלה ע.ש. צווארי (חזיתי וצדדי). היפוך לורדוזיס פיזיולוגית. אין לראות שבר. שינויים דיסקוגניים מתונים לאורך העמש'צ. נשלחתי לייעוץ אורטופדי. אודה לך מאוד אם תוכל לבאר לי במקצת את התוצאות, את מידת חומרתן והאם ניתן לקבוע חד משמעית שהדבר נגרם עקב התאונה, כיוון שקראתי קצת חומר על כך ש20 עד 40 אחוז מהאוכלוסיה סובלים מתופעת היפוך לורדוזיס...תודה מראש... תמר.

10/06/2007 | 21:58 | מאת:

אני לא דוקטור יעקב אני אמיר ואני פיזיותרפיסט להיפוך לורדוזיס של הצוואר כפי שכבר קראת אנחנו לא מייחסים חשיבות זהו לרוב ממצא מקרי. שינויים דיסקוגניים גם הם בדרך כלל תופעה שמתפתחת לאורך שנים כך שקשה לייחס משהו מהממצאים האלה לתאונה הפנו אותך לצילום כדי לשלול שברים ואת זה תודה לאל אין לך.

13/06/2007 | 16:08 | מאת: ירון

היפוך הלורדוזה מעידה לרוב על טונוס ניכר בשרירי הצוואר הדבר עשוי לגרום לכאב או כאב מוקרן . קיימת טכניקה בטוחה לתקן מצב זה שיתכן ונגרם מצליפת השוט .