יישור לורדוזיס פיזיולוגי של עמה"ש

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

15/05/2007 | 13:57 | מאת: מירב

שלום, אני בחורה בת 27, אני סובלת מכאבי ראש, סחרחורות והרדמות של שתי האצבעות בכף היד (הזרת וזאת שלידה). נשלחתי לעשות צילום של הצוואר והתוצאה היא "יישור לורדוזיס פיזיולוגי של עמה"ש". הייתי רוצה לדעת מה זה אומר? בתודה מראש, מירב

18/05/2007 | 08:38 | מאת:

הלורדוזה היא עקומה נורמלית בצוואר יישור או היפוך הלורדוזיס הצווארי הוא ממצא תקין הנמצא אצל 20 עד 40 אחוז מהאוכלוסיה זה בדרך כלל ממצא מקרי ואיננו מתייחסים אליו באופן מיוחד בפני עצמו.