פגיעה בברך עקב תאונה.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

05/12/2004 | 16:52 | מאת: SBI

לפני שנה ,באונת דרכים, קיבלתי מכה בברך שמאל. בצילום אובחנה: "אי-סדירות של משטח מפרקי בפיקה,אוסטאופיטים קטנים,לזיה רדיולוסנטי עם גבול סקלרוטי ללא Transitional Zone סמוך למשטח מפרקי בפיקה".בצילום שני אובחנו:"אי- סדירות של מבנה העצם סובכונדרלי". בעקבותכל אלה הרופא המטפל לא ראה צורך בפיזיוטרפיה והמליץ על נטילת תוספי-מזון ותרגילים ( בבית )לחיזוק שרירים. המצב היום הוא ,שלפני כשבעה חודשים, הרופא רשם לי מרשם לברככיה אלסטית עם טבעת סיליקון בשל התגברות הכאבים בייחוד בזמן הליכה ובשוכבי לישון. בהמשך הופניתי לטיפול פיזיוטרפי ושם נאמר לי על-ידי הפיזיוטרפיסט כי יש לי מתיחה חזקה באחת הרצועות הצולבות. לדבריו הטיפול יהיה עיסוי "אגרסיבי" של המקום. הטיפולים מאוד כואבים; ועכשיו אני מבולבל, האם הטיפול תואם לאבחון של הרופא?מהי הדרך בה אוכל לבדוק זאת? בתודה SBI.

07/12/2004 | 01:16 | מאת:

שלום רב, על מנת לסייע לך אני צריך יותר פרטים כגון גילך, מצב בריאותך הכללי, מנגנון הפגיעה, האם היו בעיות ברכיים לפני התאונה, איזה תרגילים קיבלת? תודה מראש, מארק רובין BPT

08/12/2004 | 18:49 | מאת: SBI

שלום; בתשובה לבקשתך: אני בן 63,מצב בריאותי טוב.איני סובל ממחלות לב ,כבד או כליות. אני נוטל סימבאסטאטין להורדת הכולסטרול. עד לתאונה, שהייתה לי בדצמבר 2003,תפקודי הברכיים היו תקינים; נהגתי לצעוד,לפחות פעם בשבוע; לעבודה הלכתי(יום-יום)כברת דרך ארוכה,מבלי שזה יהווה לי בעיה. מאז התאונה, בה קיבלתי-בין היתר- מכה בברך, המצב הלך והחמיר, כפי שספרתי בשאלתי.