טיפול בקיפוזיס

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

16/04/2007 | 21:28 | מאת: גיא

אני בן 20, וסובל מקיפוזיס כבר זמן רב. ניתן היה להבחין שהגב שלי עקום עוד לפני שהייתי בן 10, אני לא זוכר בדיוק מתי. עם השנים נהייתי רק יותר כפוף. אני לא סובל מכאבי גב. כשאני "מודע" לכפיפות שלי אני יכול ליישר את הגב יישור מלא. הבעיה היא, שכשאני לא חושב על מצב הגב שלי, ולא דואג ליישר אותו, שזה כמובן מה שקורה רוב הזמן, הוא כפוף. יש לציין שהעקמת אצלי היא תורשתית - גם לאבא שלי ולדודה שלי יש את אותה בעיה. לפני מס' שנים הייתי אצל אורטופד שהמליץ לי על שחייה. שחיתי בעבר במשך מס' שנים (עוד לפני המלצת האורטופד) אך הדבר לא עזר. כמו כן טופלתי תקופה בפיזיותרפיה ללא שיפור. שאלתי היא, האם יש מה לעשות עם העקמת הזו בגיל כזה, או שאין דרך להביא ליישור, גם אם לא מלא של הגב, חוץ ממודעות להליכה ישרה? האם יש דברים שיסייעו (למשל עבודה בחדר כושר על הגב או פיזיותרפיה)? האם כדאי לי ללכת לרופא מומחה לגב שייבדוק אותי וייעץ, או שאין בכך טעם?

18/04/2007 | 21:56 | מאת: איתי

עם אתה רוצה לשמור תביא את מספר האיסי שלך

18/04/2007 | 22:12 | מאת:

שלום גיא לדעתי אימון של שלוש פעמים בשבוע בפילאטיס,תתחיל בפילאטיס מזרן בעיקר, בשילוב עם הדרכה יציבתית (ניתן גם לשלב את שיטת אלכסנדר) וכמובן מודעות למצבך ולהשלכות שיש לכך על בריאותך זה פתרון אפשרי ואמיתי. התרוצים של גם לאבא שלי יש לא עובדים אלא אם כן אתה שואף להראות כמוהו. ניתן לטפל צריך להיות רציני ובאמת לרצות את זה. מחכה לתשובתך אמיר

30/04/2007 | 14:46 | מאת: גיא

השאלה היא - איך אני מתחיל לטפל? אני חייל ומשרת בבסיס סגור, ככה שלפילטיס אני לא אוכל להגיע בשנה וחצי הקרובות. אפשר מטעם הצבא ללכת לפיזיותרפיה פעם בשבוע-שבועיים. כדאי לי לבקש לעשות את זה? זה יכול לעזור? וחוצמזה, יש עוד משהו שכדאי לנסות?