בעיית כתף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

12/11/2004 | 06:25 | מאת: פנינה

עקב כאבים בכתף נשלחתי לאולטרא סאונד + צילום רנטגן שהתוצאה היא באולטרא סאונד: supraspinatus Tendon- הסתידויות קטנות מרובות בגיד. שאר הדברים תקינים. בצילום רנטגן : BURSITIS CALCAREA. נשלחתי לעשות פיזיוטרפיה - אבל רק זה יתחיל בשבוע הבא - שאלתי היא ממה זה נובע הסתידויות (גם יש לי כאבים) ושנית מה אני צריכה לעשות בבית עד להתחלת הפיזיוטרפיה - אשמח לקבל תשובה תודה ושבת שלום.

12/11/2004 | 18:53 | מאת:

פנינה שלום, בתשובה לשאלתך "ממה נובעים ההסתיידויות?" אין תשובה חד משמעית, יש הרבה תאוריות אך עדיין אין תשובה חד משמעית. החדשות הטובות הן שההסתידויות נעלמות מעצמן כעבור שנה עד שנתיים ברוב המקרים. כרגע יש בגיד מצב של דלקת. לא ציינת כמה זמן עבר מאז תחילת הכאבים והאם היה אירוע טראומתי כשלהו. במידה ומדובר בשבוע הראשון של הופעת הכאבים, ניתן לשים קרח על המקום הכאוב ע"מ לצמצם את התפתחות הדלקת, במידה והבעיה כרונית, חימום הכתף עשוי להקל. בינתיים תקחי את המשככי כאבים שקיבלת מהרופא ותמנעי מתנועות אשר מגבירות את הכאב בכתף. תרגישי טוב, מארק רובין BPT

13/11/2004 | 06:06 | מאת: פנינה

תודה לתשובתך. הבעיה היא כבר בערך חודשים - עד שקבלתי תור לאורטופד ועכשיו יש לי פיזיוטרפיה החל מיום ראשון - קיבלתי מהרופא אוטופן שאפשר לומר שלא עזר לי כמעט במאומה - לתשובתך לא לאמץ את היד - פיזיוטרפיה היא אימוץ של היד אז איך זה מסתדר? אשמח לקבל תשובה - שבת שלום ובוקר טוב. פנינה